Sledite nam

Brunarice iz okroglih brun

Brunarice iz struženih okroglih brun

Brunarica je izdelana iz struženih okroglih brun. Za gradnjo se uporabljajo okrogle brune premera 25cm iz naravnega ali lepljenega lesa. Vezava vogalov je na križ. Med brunami in v križih je vstavljena naravna izolacija (izolacijski trakovi iz ovčje volne, konoplje, lanu ipd.).

Dimenzije in oblike brunarice so poljubne, prav tako barva. Brunarica se lahko naredi tudi z mansardo ali kot večetažni objekt.

Največkrat se z okroglimi bruni izvede le pritličje in strop. Mansarda se običajno izvede kot skelet z vertikalnim ali horizontalnim lesenim opažem, lahko pa se izvede tudi z okroglimi brunami kot pritličje.

Ostrešje je običajno klasično, lahko pa se tudi lege in špirovci izvedejo z okroglimi brunami.

Vgradijo se lahko lesena okna in vrata. 

Brunarico moramo po slovenski gradbeni zakonodaji dodatno izolirati, npr. z uporabo različnih naravnih materialov (npr. z notranjimi ilovnatimi ometi, lesna vlakna ipd.), ali pa se celotna brunarica izvede z zunanjimi dvojnimi stenami, med katere položimo naravno izolacijo. Brunarica lahko ima poljubno veliko nadkrito teraso. K brunarici lahko postavimo tudi garažo in druge objekte (lope, paviljone ipd.).

 

Primeri naših projektov:
projekt-198

projekt-198

 

 

projekt-213

 

projekt-213

 

Brunarica iz okroglih brun loghouse

Brunarica iz okroglih struženih brun

Brunarica iz okroglih struženih brun

Brunarica iz okroglih struženih brun

Brunarica iz okroglih brun loghouse

 

 Brunarica iz okroglih brun